Over Janneke

Ik zal me ook eventjes voorstellen ūüôā

Mijn naam is Janneke en ik woon in Noord-Brabant met mijn vriend. Thuis hebben we onze lieve kat Noortje rondlopen, en iets verder van huis staat mijn lieve paard Deejay. Ik heb een paardenopleiding gevolgd en werk nu parttime bij een brasserie. Verder houd ik van fotografie, al ligt dat op dit moment op een laag pitje. Ik modder wat aan in photoshop zodat ik leuke dingen voor mezelf en mijn vrienden kan maken, zoals websites, posters en visitekaartjes. Ook ben ik ontzettend verslaafd aan series kijken!

Op mijn 6de ben ik begonnen met paardrijden. Altijd een typisch manege meisje geweest –¬†nooit echt veel interesse voor de wedstrijdwereld. Toen ik op mijn 18de een paardenopleiding ging volgen was ik ervan overtuigd dat ik een soort stal, misschien een opvang, wilde beginnen en zelf les zou blijven geven.

Al gauw stapte ik van het idee af om een stal te beginnen, maar ik wilde nog wel instructrice worden en heb toen een ORUN instructeursopleiding afgerond. Rond die tijd heb ik ook Deejay gekocht. Ik kon alleen helaas mijn weg niet vinden in de traditionele wereld, en ging het zoeken in natural horsemanship en academische rijkunst. Hoewel Deejay opbloeide van het 24/7 buiten blijven met andere paarden en lekker veel aandacht van mensen, liepen we trainingstechnisch telkens vast.

Na jaren proberen en zoeken kwam ik de positieve bekrachtiging community tegen op internet. Ik deelde mijn verhaal en al gauw kreeg ik hulp, advies en vrienden vanuit alle hoeken van de wereld. Ze waren altijd bereid om mijn video’s te analyseren, peptalks te geven en een hoop huiswerk. Ik was ge√Įntrigeerd door alle leertheorie√ęn en verrukt dat er wel d√©gelijk zoiets bestaat als dwangvrije training. Niet alleen ethisch verantwoord en vriendelijk, maar ook nog eens onderbouwd door de wetenschap en extreem effectief bij alle diersoorten. En ook bij Deejay. Al gauw zag ik Deejay compleet veranderen in zijn gemoedstoestand.

Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby van mij, en ik besteed bijna al mijn vrije tijd aan het trainen van Deejay, het leren over training, gedrag en emoties van paarden en dat allemaal vervolgens delen met anderen zodat ook zij niet meer vastlopen met hun paard zoals ik ooit deed.

En daar is deze blog dus ook voor. Ik deel hier mijn ervaringen, kennis, video’s en vertalingen van fantastische artikelen over force free / +R clicker training. Mijn eigen
trainingsskills zijn nog niet je van het, ik ben er tenslotte pas 2 jaar geleden in gerold, maar ik doe mijn best. Het is heel leerzaam voor mezelf, en misschien ook voor jullie, om mijn ups en downs terug te zien. Veel herkenbaarder dan vlekkeloze trainingsvideo’s. En het daagt je uit om oplossingsgericht mee te denken voor de volgende keer!

Veel mensen zijn vaak benieuwd naar wat ik doe, maar het is vaak teveel om in één keer fatsoenlijk samen te kunnen vatten. Daarom ben ik nu ontzettend blij dat ik een bron heb waarnaar ik met een gerust hart kan verwijzen, en in het Nederlands. Ik hoop dat ik wat mensen hiermee kan helpen, en dat ik vervolgens weer van hun en hun paarden kan leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s